Uniunea Europeana Guvernul Romaniei POS Mediu Consiliul Judetean Covasna Instrumente structurale
Bodoki- és Baróti hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz Tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek  megfelelő kezelése

Főoldal

Események a Védett Területek Hete elnevezésű rendezvénysorozat keretén belül2018-10-15

A Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ három eseményt szervezett a Védett Területek Hete

elnevezésű rendezvénysorozat keretén belül.

   A Rétyi Nyír madárvilágának jobb megismerése és megóvása érdekében 15 mesterséges odú lett kihelyezve énekesmadarak, harkályok és baglyok számára a terület azon részeibe, ahol kevesebb a száraz, odúkészítésre alkalmas fatörzs. Távolabbi cél egyes odvak kamerával való megfigyelése, ezáltal több információ gyűjthető és adható tovább a nagyközönség fele a madarak életéről, szokásairól.

   A kirándulók biztonságának növelése érdekében a Hegyimentő szolgálat által kijelölésre került a Sugásfürdő – Görgő-csúcs kék háromszög turistajelzés. A jelzett ösvény hossza 1,6 km, bejárási ideje 45 perc, szintkülönbsége 250 méter.

   Október 13-án vezetett túrára került sor a Bodoki-havasokba, melynek során a jelenlevők felkerestek a védett területen található romok közül kettőt, a Leánykavárat és Kincsás várát. Az eseményen során a résztvevők információkat kaptak a természetvédelmi terület értékeiről, fontosságáról.

Váras túra a Bodoki-havasokba2018-10-10

A Természetvédelmi Területek Hete rendezvénysorozat keretén belül a Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő központ szombaton, október 13-án váras túrát szervez a Bodoki-havasokba a Leányka- és Kincsás várakhoz. A túrázók  biztonságát a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat munkatársai bíztosítják.

Találkozó okt. 13-án reggel 9 órakor az oltszemi Borvizek Útja Központnál. A túra időtartama 8 óra. Kérjük, hogy megfelelő túrafelszerelést, elegendő élelmiszert és vizet hozzanak magukkal.

Jelentkezni, bővebb információt kérni a 0799800025 vagy office@natcov.ro elérhetőségeken lehet.

Menedékház a Bodoki-havasokban2018-08-13

Az elmúlt hétvégen a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat munkatársai menedékhelyet építettek a Bodoki-havasokban. A hétfőn (13. 08. 2018) átadott menedék, mely első a megye területén, a Kincsás-vára és a Bodoki-csúcs közötti nyeregben található 1053 méteren, szükség estén 4-8 személynek kínál menedéket.

Eseménynaptár
Időjárás
Hasznos linkek

  

    


 

Proiect cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României