Uniunea Europeana Guvernul Romaniei POS Mediu Consiliul Judetean Covasna Instrumente structurale
Managementul adecvat al ariilor naturale protejate Munţii Bodoc-Baraolt, Dealul Ciocaş - Dealul Viţelului, Tinovul Apa Roşie, Tinovul Apa Lină-Honcsok, Oltul Superior, Râul Negru, Ciomad-Balvanyos şi Mestecănişul de la Reci

Acasă

Evenimente în cadrul Săptămânii Ariilor Protejate2018-10-15

În cadrul Săptămânii Ariilor Protejate au fost organizate trei evenimente de către Centrul Județean pentru Protecția Naturii și Salvamont în ariile naturale protejate aflate în administrare.

     Pentru a asigura condiții optime de viețuire păsărilor din Mestecănișul de la Reci au fost amplasate 15 bucăți de cuiburi artificiale pentru păsări cântătoare, ciocănitoare și bufnițe. Scopul acțiunii este de a oferi adăpost păsărilor și în zonele în care în pădure nu există copaci uscați, adecvați realizării cuiburilor, dar și urmărirea mai exactă a obiceiurilor de cuibărit a diferitelor specii de păsări care viețuiesc în rezervație. Un obiectiv de perspectivă este dotarea unor cuiburi cu camere video pentru a putea studia viața păsărilor și a oferi publicului larg o imagine cât mai complexă despre tainele din cuiburi.

     În vederea asigurării siguranței turiștilor a fost amenajat traseul Băile Șugaș – vf. Gurgău în Munții Baraolt de către Serviciul Salvamont cu marcaj triunghi albastru, distanța 1,6 km, timp de parcurs 45 min., diferență de nivel 250 m.

      În data de 13 octombrie a avut loc o excursie ghidată în Munții Bodoc în cadrul căreia au fost vizitate două dintre ruinele unor așezări din sit, anume cetatea Fetei și cetatea Kincsas. Participanții la eveniment  au primit informații și despre valorile ariei naturale protejate.

Excursie la cetățile din Munții Bodoc2018-10-10

În cadrul Săptămânii Ariilor Protejate, Centrul Județean pentru Protecția Naturii și Salvamont vă invită la o excursie ghidată la cetățile Fetei și Kincsas în Munții Bodoc pe data de 13 octombrie. Siguranța grupului va fi asigurată de membrii formației de Salvamont  Public Covasna.

Întâlnirea va fi pe data de 13 octombrie, orele 9:00 la Centrul Drumul Apelor Minerale din Olteni. Traseul este de 8 ore dus-întors. Rugăm participanții să fie echipați corespunzător drumeției și să-și aducă suficiente alimente și apă.

Pentru înscrieri sau mai multe informații vă rugăm să ne contactați la nr.  0799800025 sau office@natcov.ro .

 

Refugiu în munţii Bodoc2018-08-13

În weekendul ce tocmai a trecut echipa Serviciului Public Salvamont Covasna a reușit montarea unui refugiu în Munții Bodoc. Refugiul dat în folosință în cursul zilei de 13. 08. 2018 - primul de acest gen în zona montană a județului - se află în șaua dintre cetatea Kincsas și vârful Bodoc, la o altitudine de 1053 m. Refugiul are o capacitate de 4-8 locuri și este destinat să ofere adăpost în cazuri extreme (accidente, condiții meteo nefavorabile, etc) turiștilor care străbat zona.

Calendar noutăți
Meteo
Link-uri utile
Proiect cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României